Dashboard Laten Maken

De voordelen van een performance dashboard

Een professioneel dashboard is tegenwoordig onmisbaar voor een bedrijf. Het zorgt ervoor dat alle data vanuit één centrale plek beschikbaar is. Dat betekent dat je niet meer alle bronnen zoals Google Analytics, Google Ads, Search Console, Facebook en andere marketing kanalen apart hoeft te bekijken. Dat scheelt niet alleen moeite maar ook zeeën van tijd.

Kijk je dagelijks een paar minuten naar de performance van elk kanaal? Met een dashboard zijn de belangrijkste data samengevoegd op één plek zodat je snel inzichten krijgt. De tijd die je bespaart kun je weer aan je bedrijfsvoering besteden, zoals acquisitie van nieuwe klanten.

Ook rapportages maken wordt een fluitje van een cent. Eerlijk is eerlijk – reporting is voor weinig mensen een hobby. Het wordt als noodzakelijk maar saai gezien. Een goed marketing dashboard maakt dit zo simpel als het maar kan. Je draait namelijk met een klik op de knop je rapportage uit als PDF. Daarnaast heeft iedereen die je toegang geeft data voorhanden zodat er minder communicatie nodig is voor verzoeken.

Waarom Google Data Studio de voorkeur heeft

Er zijn tientallen tools om dashboards te maken: Google Data Studio, Microsoft Power BI, SuperMetrics en vele anderen. Persoonlijk werk ik uitsluitend met Google Data Studio. Dit is een gratis tool die goede integratie heeft met Google producten. Het is perfect aanpasbaar naar wens. De periode van data waar je naar kijkt is altijd simpel aanpasbaar. Je kunt zowel high-over als gedetailleerd data bekijken. Meerdere producten of diensten? Ook dat valt binnen een dashboard te onderscheiden. Het dashboard ziet er ook nog eens visueel goed uit. Het oog wil tenslotte ook wat.

Google Data Studio kan worden gekoppeld aan 800+ bronnen. Dit kan met verschillende connectors. Sommigen zijn betaald maar er is ook zonder connector veel mogelijk met Google producten zoals Google Analytics.

Persoonlijk advies afgestemd op jouw situatie

Wil jij een dashboard laten ontwikkelen maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Geen probleem! Ik help je graag om jouw idee concreet vorm te laten geven. Samen bespreken wij welke databronnen, inzichten en vormgeving het beste bij jouw onderneming past. Daarna werk ik het uit naar wens zodat je nooit meer handmatig rapportages hoeft te maken.

Neem contact op voor een vrijblijvend gratis gesprek.